jeudi 27 août 2015

FloK'Art... wat is dat?

Florence en Karel, al meer dan 20 jaar smoorverliefd en Brussels kunstenaarskoppel. Een lange Franstalige en een korte Vlaming.


In 2015 besloten ze om hun creaties samen voor te stellen onder de naam FloK’Art.


Florence Ledoux is een dromer en leeft met het hoofd in de wolken, ze is dolverliefd op de natuur. Ze leest voor, ze schrijft,  ze schildert,  ze fotografeert en ze is beeldhouwster keramist.  Florence heeft Romaanse gestudeerd aan de Université Libre de Bruxelles. Van kinds af was ze omringd door kunstenaars omdat haar ouders uitgevers waren van kunstboeken in Brussel. Later heeft ze zich artistiek gevormd aan de Académie de Beaux Arts van Waver.


Karel Fabre, voeten stevig op de grond en klei in de vingers met veel verbeelding en verliefd op materie en textuur.  Hij is pottenbakker, beeldhouwer keramist,  muzikant en fotograaf. Karel studeerde  Letteren en Wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit van Brussel. Hij volgde keramiek aan de Academie voor Schone Kunsten te Anderlecht en in Waver. Momenteel werkt hij in het keramiekatelier Tierra Del Fuego van Diana Bercovitz.


Florence en Karel wonen en werken in het centrum van Brussel, in de mooie wijk van het Begijnhof en het Katelijneplein.

FloK'Art zijn:

Keramiek Karel (keramiek)

Ledoux fait le mur (muurschilderigen)

Ledoux plein de terre (keramiek)

Ledoux et l'image (fotografie)